Járatokat módosít a CFR

Február 1. és június 17. között változik egyes nemzetközi vonatok menetrendje, írják az Agerpres hírügynökség oldalán a CFR közleményére hivatkozva. A változások oka, hogy a MÁV (Magyar Államvasutak Zrt.) infrastrukturális munkálatokat végez Békéscsaba és Lőkösháza állomások között.

Ennek eredményeként február 1. és június 16. között az IR346-os vonat (Bukarest Északi pályaudvar – Segesvár – Koslárd – Arad – Kürtös – Lőkösháza) az IR12346-os járathoz hasonlóan Biharpüspöki felé megy a Kürtös felé vezető útvonal helyett. Így 14 órakor indul Bukarest Északi pályaudvarról, onnan megy Segesvárra, Koslárdra, Tövisre, Kocsárdra, Kolozsvárra, Nagyváradra, Biharpüspökire 1:39-kor érkezik meg, és 2:01-kor indul tovább Biharkeresztesre.

Az IR346-os járatról leágazó IR1738-at (Kürtös – Tövis – Kocsárd – Kolozsvár), és az IR404-et (Kolozsvár – Nagyvárad – Biharpüspöki – Biharkeresztes) törölték, helyét az IR12346 veszi át.

Február 2. és június 17. között az IR347-es járat (Lőkösháza – Kürtös – Arad – Koslárd – Segesvár – Bukarest) is megváltoztatja a szokásos útvonalát, és Biharpüspöki felé kanyarodik, ide Biharkeresztesről 4:29-kor érkezik meg a vonat, 5:10-kor megy tovább Nagyváradra, majd Kolozsvárra Székelyföldvárra, Tövisre, Segesvárra, és érkezik meg Bukarest északi megallójába 17:13-kor, a járat neve IR12347 lesz. Az IR405-ös járatot (Biharkeresztes, Biharpüspöki, Nagyvárad, Kolozsvár) is törlik, és az IR12346-és fogja helyettesíteni.

A román vasúttársaság értesít, azok a személyek, akik belföldi forgalomban használták volna az említett és törölt járatokat, és már a jegyük is megvan, de lemondanák az utazást, kérésre megkaphatják a megvásárolt és fel nem használt jegyek értékét.