Izzottak a féktárcsák fent a Hargitán

Kevesen álltak rajtvonalhoz a rossz idő miatt, de úgy tűnt, mindenki élvezte a nagy eséseket meg a csodálatos mentéseket.

Sár, hideg, gyalog is alig járható részek – volt minden október 17-én, vasárnap, ami kell egy eseménydús downhill versenyhez.

A helyszín a Hargita volt, a szervező pedig a RideMore. A körülbelül háromkilométeres távon a sár mellett számos gyökér, kő és köd is nehezítette a versenyzők dolgát. Ennek ellenére is gyors tempót vettek fel a versenyzők, a legjobb idő 2 perc és 44 másodperc volt.

Úgy tűnt, egy idő után már a versenyzők is élvezték, hogy minden csúszik. Mi biztosan: volt alkalmunk látni nagy eséseket meg csodálatos mentéseket is.

Kár, hogy idényzáró verseny volt a hűvös idők közeledte miatt. Már most is csak 30 versenyző állt a rajtvonalhoz. 

Későn hirdették meg a versenyt és az időjárás sem segített ezen. Sőt, annyira csúszott az egész pálya, hogy voltak versenyzők, akik szombaton a bemelegítés után azt mondták, hogy nem szívesen sérülnének meg a szezon végén.  

Végül csak egy versenyző adta fel, a többiek sikeresen beértek a célba.  

Mivel ez nem a román bajnokság része volt, így bárki részt vehetett, akinek volt Covid-igazolványa, megfelelő felszerelése (sisak, nyakvédő, bicikli stb.), meg 200 leje.

A gyerek kategóriát Marian Răzvan nyerte, a juniort Barboni Robert, míg elitben Bonta Remus Cristian lett az első.

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok