Itthon vívhatják ki az európai kupaszereplést

Fotó: a klub Facebook-oldala

Asztaliteniszezőink szezonjuk végéhez közelednek és a héten két sorsdöntő párharc áll előttük a beszterceiek ellen. A tét az európai kupaszereplés mellett a Szuperligában való bennmaradás kiharcolása.

A bajnokság alapszakasza két tornából állt. Az első torna végén a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub még a negyedik helyen állt, a harmadik helyezettel azonos pontszámuk volt, de a második tornán nem jött ki jól a lépés. Ott semmi nem jött össze, több meccset 5-4 arányban veszítettek el, kritikus pontoknál jöttek a hibák, „tépték is a hajukat”, fogalmaz György István, a csapat edzőjátékosa.

Az udvarhelyiek visszacsúsztak az összesített táblázat hatodik helyére, ezáltal az alsóházi rájátszásba kerültek, így legjobb esetben az ötödik helyre érhetnek oda. Ha ezt, vagy a hatodik helyet sikerül megszerezniük, jövőre az ETTU kupában is megmérettethetik magukat, azonban a bajnokság hetedik és nyolcadik helyezettje kiesik a Szuperligából.

A hatodik helyen záró udvarhelyiek a hetedik Besztercét kapták ellenfélül, míg az ötödik Câmpulung a nyolcadik helyen végző Kolozsvárral mérkőzik, a két győztes az európai porondon is megmutathatja magát jövőre, a két vesztesből búcsúzik a Szuperliga.

György István szerint egy kicsivel esélyesebbnek számítanak, de Beszterce nagyon jó csapat, nagy a nyomás rajtuk is, az ifiválogatott gerince ott van náluk. „Az idei szezonban nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny. Úgy képzeld el, hogy az a Kolozsvár, aki tavalyelőtt bronzérmes volt, nyolcadik lett, vagy az a Steaua, aki az őszi fordulón hetedik lett csupán egy meccset nyerve, bejutott a negyedik helyen a felsőházi rájátszásba. Nehéz megmondani, hogy ki a favorit. Mi például a legesélyesebbnek tartott Mioveni-el egy 5-4 arányú harakiri meccsen veszítettünk az alapszakaszban” – mesél az esélyekről az edzőjátékos.

Az első meccs április 3-án, szerdán lesz Besztercén 17 órától, a visszavágó 7-én, vasárnap a Városi Sportcsarnokban 18 órától. A belépők öt lejbe kerülnek. A csapatnak talán kedvezőbb, hogy itthon lesz a visszavágó, tavaly ugyanezt Szentgyörgy ellen élték át, akkor bejött.

A meccsen játszó hármas az idény elején érkező svéd Sebastian Loso, Tamás Szabolcs, György Szilárd és György István közül kerül ki, Cservik Krisztián biztosan kimarad. Örülnek, hogy Loso játszani tud, István egyértelműen úgy érzi, erősítést jelent a csapatnak. A felkészülés folyamatos volt, ő és Szilárd kisebb sérülésekkel is küzdenek, de csak a cél lobog az egész csapat szeme előtt, mindent megtesznek a győzelemért.