Ittasan vezettek, volt, akit az árok állított meg

Ittas vezetőket kaptak el a rendőrök a hétvégén Székelyudvarhelyen és környékén. Volt, aki nem úszta meg baleset nélkül azt, hogy alkoholos befolyásoltság alatt vezetett, derül ki a Hargita megyei rendőrség közleményéből.

Szombaton, március 25-én hajnalban 4 óra 40 perc körül a szolgálatban lévő rendőrök egy 22 éves csíkszenttamási férfit állítottak meg, amint Székelyudvarhely területén vezetett. A sofőrt igazoltatták és alkoholtesztnek vetették alá, amely 0,80 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében. A férfi ellen büntetőeljárás indul ittas vezetés miatt.

Másnap, vasárnap hajnali 4 óra 30 perc körül a rendőröket egy, Székelyudvarhely külterületén, a lengyelfalvi eltérőnél történt közúti balesethez riasztották a 112-es segélyhívószámon. A helyszínre érkező rendőrök által végzett első vizsgálatokból kiderült, hogy egy 38 éves lengyelfalvi férfi a 13/A országúton személygépkocsival közlekedve elvesztette uralmát a jármű felett, és az út bal oldalán lévő árokba hajtott.

A sofőrt alkoholszondával vizsgálták, amely 1,14 mg/l tiszta alkoholt mutatott a leheletében, a vérvételt pedig megtagadta. A nyomozás az eset pontos okainak és körülményeinek megállapítása érdekében az ügyészség bevonásával folytatódik ittas járművezetés és a vérvétel megtagadása vagy elmulasztása miatt.

A kiemelt kép illusztráció.