Ittasan, jogsi nélkül szállított drogot

Pénteken délben csíptek el a székelykeresztúri rendőrök „nagy erőkkel” egy etédi 28 éves fiatalembert, aki a 135-ös megyei úton vezette furgonját Küsmöd fele. Eddig rendben is van a történet, mint egy Pixar rajzfilmben, és nem is képezné rendőrségi közlemény tárgyát az eset.

Igen ám, csakhogy a Hargita megyei rendőrség arról tudósít WhatsApp-üzenetében hétfő délután, hogy a fiatalembernél találtak egy cipzározható borítékot, amely fehér pornemű anyagot tartalmazott, és amely a pszichoaktív szerekre utaló jegyeket mutatott, valamint egy henger alakú, fekete műanyag fedelű üvegdobozt, melyben ugyanilyen jellemzőkkel rendelkező fehér poranyagot és öt doboz, engedély nélküli cigarettát tárolt.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfinak a jogosítványát visszavonták a külföldi hatóságok közlekedési bűncselekmény miatt. Az alkoholteszt ráadásul 0,18 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében. Drogra is tesztelték, és alapos a gyanú az eredmény alapján, hogy tudatmódosító szereket is fogyasztott az illető.

A rendőrség megjegyzi, hogy nem számít ez bizonyítéknak a bűnügyi eljárás során, a férfit vérvételre vitték, hogy megállapítsák, mennyi tiltott szert fogyasztott pontosan.

A fehér szert tartalmazó borítékot, ahogy a használatához szükséges szívószállal együtt elkobozták a Hargita megyei szervezett bűnözés elleni szolgálat munkatársai. A jogosítvány nélküli vezetés, tiltott tudatmódosító szerek fogyasztása miatt bűnügyi eljárás indult, a nyomozást az ügyészség koordinálja.

Hogy mit érez valaki drogfogyasztás közben, és mi lesz a következménye, ebben a videóban megnézheted: