Ittasan gázolta el a szemközti bokrokat Szentegyházán 

Számos ittas vezetésről számol be a hétvégi közlekedési eseményeket részletező közleményében a Hargita megyei rendőrség. Udvarhelyszéken három ilyen eset volt.

Anyagi kárt eredményező balesetről értesítették január 6-án, szombaton este 19:30 körül a szentegyházi rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 57 éves férfi, aki elvesztette az irányítást a járműve fölött, áttért a szemközti sávra és elgázolta az úttest szélén található korlátot és bokrokat.

Néhány órával később, 22 óra 40 perc körül, szerkesztőségünk munkatársa még a helyszínen, az Üzem és az Ifjúság utca találkozásánál lévő kanyarban találta az autót. A Tornácos Vendégház előtti bokrot és fémkorlátot sodorta el a gépjármű, aminek kilyukadt a bal első kereke, a légzsákok nem nyíltak ki benne.

A járművezető leheletében 1,2 mg/l alkoholt mutatott ki a mérőkészülék.

Bár a szonda magas mértéket mutatott,

nem ő volt az egyetlen, és nem is a legrészegebb,

akit ittas vezetéssel csíptek el a hétvégén.

Egy varsági férfi január 5-én, pénteken fél tizenegykor került a rendőrök látószögébe. Az 53 éves férfi leheletében 0,64 mg/l alkoholt mértek.

A legtöbb alkoholt az a 28 éves korondi férfi fogyaszthatott, mielőtt kocsiba ült, akit Székelykeresztúron ellenőriztek január 7-én, vasárnap hajnali 3-kor. A férfinak 1,71 mg/l tiszta alkoholt tartalmazott a lehelete.

Mindhárom ittas sofőr esetében bűnügyi kivizsgálás indul.

Â