Ittas szekerest ütöttek el (videó)

A baleset sötétedés után történt és a szekér sem volt kivilágítva.
Mihály László felvétele

Egy kivilágítatlan szekeret ütött el Felsősófalván kívül a 24 éves parajdi F.Z. által vezetett haszongépjármű december 15-én, szombaton délután 5 és 6 óra között, sötétedés után – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

A szekeret egy enyhe jobb kanyarban ütötte el oldalról, az ütközés következtében megsérült annak utasa, a 49 éves szászkézdi K.K.. A haszongépjármű sofőrje nem volt ittas, viszont a szekér vezetője, az 54 éves, ugyancsak szászkézdi O.M. leheletében 0,33 mg/l alkoholt mértek. Ellene gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indulhat eljárás az udvarhelyi bíróságon.

Az Udvarhelyszéken közlekedő autósok gyakran panaszkodnak nem megfelelően jelzett szekerekre, amelyek a sötétben, sokszor főúton közlekednek. Épp egy ilyen esetről tett fel videót az egyik sofőr az Udvarhelyszéki Közlekedési Info nevű facebook-csoportba:

A bejegyzésben sajnálatát fejezte ki, hogy nem jelentette a rendőrségen az ügyet, mert feltevése szerint akár ez a szekér is okozhatott balesetet. A felvétel a Kalondán készült, december 15-én, este hét órakor.