Ittas sofőr hajtott neki egy parkoló autónak

Több ittas sofőrt is fogtak a hétvége során a Hargita megyei rendőrök Udvarhelyszéken, egyeseket vezetői engedély nélkül. Volt aki balesetet is okozott – derül ki a rendőrség március 18-ai közleményéből.

Március 16-án, szombaton 9 óra 30 perc körül a rendőrök egy 58 éves zetelaki férfit igazoltattak le, aki egy rendszámtábla nélküli mopedet vezetett. Az ellenőrzések során kiderült, hogy a jármű nem volt sem bejegyezve, sem nyilvántartásba véve, a férfi pedig nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára. 

Büntetőeljárást indítottak ellene nyilvántartásba nem vett vagy be nem jegyzett jármű vezetése és jogosítvány nélküli vezetés miatt.

Ugyanazon a napon, 15 óra 30 perc körül a rendőrök egy 44 éves külföldi állampolgárságú férfit csíptek el Székelyudvarhelyen, miközben személygépkocsit vezetett, a leheletében 0,49 mg/l tiszta alkohollal. 

A férfit mintavétel céljából kórházba szállították, alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt bűnügyi dosszié készült.

Szintén március 16-án, és ugyancsak Udvarhelyen 19 óra 30 perc körül egy 36 éves helyi férfit igazoltattak le, személygépkocsit vezetett. Az alkoholszondás vizsgálat 1,17 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

Alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt bűnügyi dosszié készült.

Március 18-án, hétfőn hajnali 1 óra 10 perc körül egy 53 éves székelyudvarhelyi férfit igazoltattak a rendőrök személygépkocsi vezetése közben. A leheletében 1,44 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki az alkoholszonda, és feltehetőleg az általa vezetett jármű sem volt bejegyezve. 

A férfit 24 órára őrizetbe vették. Büntetőeljárás indult ellene alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés és engedély nélküli vagy be nem jegyzett jármű vezetése miatt.  

Ittas volt, balesetet is okozott 

Március 17-én, vasárnap 20 óra körül a székelyudvarhelyi rendőrséget egy Parajd községben történt közúti balesethez riasztották. A helyszínre kiérkezve, az első vizsgálatokból kiderült, hogy egy 53 éves alsósófalvi férfi, miközben lakóhelyén közlekedett személygépkocsival, nekiment egy épület előtt parkoló járműnek, utána a szóban forgó épület kerítésének csapódott. 

A sofőr és egy 49 éves férfi, aki az autó utasa volt, sérüléseket szenvedett, kórházba szállították őket.

A sofőr leheletében az alkoholszondás vizsgálat 0,89 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki, az ellenőrzések során az is kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel semmilyen járműkategóriára.

Az ügyben alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés, vezetői engedély nélküli járművezetés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt büntetőeljárást indítottak.