Ittak, majd összeverekedtek húsvétvasárnap (frissítve)

Gyilkossági kísérlet gyanúja miatt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett a Hargita megyei törvényszék egy 40 éves székelykeresztúri férfit szerdán, április 12-én, akit előző nap, április 11-én fogtak el és vettek őrizetbe 24 órára – olvasható a rendőrség közleményében.

Az ügy előzménye, hogy április 9-én, húsvétvasárnap arról értesítették a székelykeresztúri rendőrséget, hogy több személy között alkoholfogyasztás miatt szóváltás alakult ki, amelynek következtében egy férfi megsérült. 

A Hargita megyei rendőrség bűnügyi nyomozó szolgálatának és a székelykeresztúri rendőrség munkatársainak előzetes vizsgálatai alapján az őrizetbe vett férfi egy tompa tárggyal fejbe ütött egy 29 éves székelyudvarhelyi férfit, aki megsérült és kórházba kellett szállítani orvosi kezelésre.

Nem hivatalos, egy olvasónktól kapott információ szerint – melyet a rendőrség nem erősített meg, de nem is cáfolt – az eset Betfalván történt.

Frissítés (15 óra 19 perc)

A sérült férfi állapotáról a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatóját dr. Péter Blankát kérdeztük, aki elmondta, a férfi könnyebb koponyasérülést szenvedett, a székelykeresztúri kórházba szállították orvosi kezelésre.

A kiemelt kép illusztráció.