Itt van az őszi vásár, itt van újra

Csütörtökön, szeptember 16-án egy év kényszerpihenő után 11 órától megnyílt a 28. Őszi Vásár a székelyudvarhelyi sportcsarnokban és környékén. Azért környékén, mert ugyan a különböző standok a csarnokban vannak felállítva, péntek délben a székely termékek fesztiválja is megnyílik a minifocipályán, és ugyanitt elrajtol a borfesztivál is, illetve a csarnok szomszédságában a különböző márkaképviseletek standjai között már csütörtökön táthatja a száját az ember.

A „nulladik napon” 15 órától egy gazdasági konferenciát is tartottak szervezők a világjárvány utáni újrakezdésről, lehetőségekről, de nyugi: a java csak pénteken kezdődik délután negyed öttől, amikor a rendezvény programsorozata is elindult a Nyitnikék énekegyüttes fellépésével. Lesz stand-up comedy, hallgatjuk a Mackalló együttest és Allegra BaRock Orchestrát, megnézhetjük a Vadrózsák Néptánccsoportot, az Üvegfigurák előadását, a Kolly Dance Clubot, és este negyed kilenctől Abodi Nagy Blanka és Olti Attila koncertjén tombolhatjuk ki magunkat.

A szombati programban a szervező Koope Kft. külön kiemeli az UIET-tel közösen szervezett első udvarhelyszéki szüreti bált, amely 16 órától kezdődik és egészen 19 óráig tart, amikor is kihirdetik a csőszkirályt, és a csőszkirálynőt. A szombati program a 20 órától kezdődő Huzavona zenekar koncertjével zárul.

A zárónap mesemondó versennyel indul délben, de lesz zumbázás, Kékiringó Néptánccsoport, Vitéz Lelkek, Valeo Art, hogy csak néhányat említsünk. A teljes programot ide kattintva böngészheted.