Itt tartanak a gázasok

A Tábor utca felső része megvan, az alsó következik.
Fotó: Pál Edit Éva

A városháza tájékoztatása szerint a gázvállalat a kadicsfalvi részen elért kedden a Fenyő utcáig a gerincvezeték elhelyezésével. Itt a hosszabb bekötések esetében szintén fúrással oldják meg a csatlakozást, hogy az utca forgalma zökkenőmentes maradjon.

A Bem József utca esetében az ideiglenes visszaállítás minőségét kifogásolta a műszaki osztály, így azt a kivitelező ki kell, hogy javítsa – írja még az udvarhely.ro oldalon.

A Tábor utca felső szakaszán kedden kellett végeznie a kivitelezőnek. A vezeték nyomvonalát betonozzák, és ha a napokban beindulnak az aszfaltkeverők, akkor aszfalt, ha nem, akkor ideiglenesen beton kerül a felületre.

Folyt. köv.

Kedden elkezdték a vezetékcserét a Tábor utca alsó, Ady Endre és Solymossy utcák közti szakaszán. A munkálatok miatt az utcában a felfelé vezető sávot lezárják. A forgalomkorlátozás előre láthatóan három hétig fog tartani.

Szerdán kezdődik a Hunyadi János utcának a Wesselényi Miklós és Agyagdomb utca közötti részén a gázvezeték cseréje. Bár a munkálat nem az útfelületen, hanem a járdán zajlik, arra kérik az autóvezetőket, hogy körültekintően vezessenek. A bekötéseket nem a burkolat átvágásával, hanem az út alatti speciális fúrással oldja meg a szakcég. A munkálat várhatóan a hónap végéig tart.

Amennyiben az időjárás engedi, akkor csütörtökön és pénteken az Ady Endre aszfaltos részén, valamint a Kuvar utcában visszaaszfaltozzák a gázvezetékcsere nyomvonalán feltört burkolatrészt – ígérik.