Itt már megkóstolhatod a laborban nevelt csirkehúst

Az Amerikai Egyesült Államok szerdán, június 21-én első alkalommal engedélyezte a laboratóriumban előállított csirkehús forgalmazását két cég számára, miután a Mezőgazdasági Minisztérium megvizsgálta és jóváhagyta az Upside Foods és a Good Meat élelmiszer-higiéniai rendszereit, amelyek termékei így hamarosan elérhetőek lesznek bizonyos éttermekben – írja a hotnews.ro a francia AFP hírügynökségre hivatkozva.

A két cég már novemberben zöld utat kapott az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági Ügynökségétől (FDA), eddig a minisztériumra vártak.

„Ez alapjaiban fogja megváltoztatni azt, ahogyan a hús az asztalunkra kerül” – nyilatkozta az Upside Foods vezérigazgatója, Uma Valeti, aki szerint ez egy nagy lépés egy egészségesebb jövő felé. Josh Tetrick, az Eat Just társalapítója is lelkendezett amiatt, hogy ők a világelső műcsirkehús-forgalmazók a laborban előállított hús 2020-as szingapúri bemutatása óta.

A jóváhagyást követően az Upside Foods megkapta első megrendelését Dominique Crenn, Michelin-csillagos francia séf San Francisco-i éttermétől, és hamarosan a másik neves séf, José Andrés is megkapja első adagját a Good Meat-től– írja a hotnews.

Kiemelt fotó: unsplash.com/DANIEL HOOPER