Itt foglalhatsz időpontot személyi cserére

Létrejött a buletin.udvarhely.ro háromnyelvű időpontfoglaló rendszer, amelyen keresztül a lejárt személyazonossági igazolvánnyal rendelkező személy foglalhat időpontot a személyi nyilvántartó irodához – értesít a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal.

Az ügyfélfogadások órarendje nem változott: hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra között fogadja a kéréseket az iroda, 12 és 14 óra között az elkészült személyazonossági igazolványokat adják ki, péntekenként nincs ügyfélfogadás.

Az iratok leadásakor továbbra is kötelező az orrot és a szájat takaró maszk viselése, enélkül nem lehet belépni az irodába. Szükség van továbbá a zöldigazolvány, vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy egy 48 óránál nem régebbi hivatalos negatív gyorsteszt felmutatására. Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése és a kezek fertőtlenítése.

Az elkészült igazolvány átvételéhez nem szükséges sem zöldigazolvány, sem teszt, hiszen az ügyfélfogadás nem az irodában, hanem ablakon keresztül történik. Az igazolvány kiállítási díjat a ghiseul.ro oldalon online is ki lehet fizetni.

A kérésmodell, illetve minden további információ elérhető mind magyar, mind pedig román nyelven a városháza honlapján. Jelenleg már csak márciusban vannak leghamarabb szabad időpontok, addig az előző felületen minden hely betelt, tehát az eddigi foglalások nem vesztek el – írják.