Itt a medve, hol a medve?

Lassan nem telik el nap úgy, hogy medvét ne lássanak Udvarhely környékén. Legutóbb szerdán este a Siménfalvához tartozó Nagykadácsról, és csütörtökön reggel a Felsőboldogfalvához tartozó Patakfalváról hívták a 112-es sürgősségi számot.

Láttad a medvét Vágásban? Itt a videó! Két másik faluban is kihívták a hatóságokat, arról meg itt írtunk.

A Hargita megyei csendőrség közleménye szerint Nagykadácson egy szekeret követett a medve a falu főutcáján, az állat nem volt agresszív, nem támadt a szekeresre. Patakfalván egy gépkocsivezető jelezte, hogy medvét látott a mezőn – írja az Agerpres.

A helyszínre kivonuló csendőrség már nem találta a helyszínen a nagyvadakat, de mindkét esetben a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették a lakosságot, és körülbelül egy órát járőröztek a környékbeli utcákban, ellenőrizték az udvarokat, gyümölcsösöket, ahol élelmet találhat a medve – tette hozzá Gheorghe Suciu csendőrségi szóvivő.

A sürgősségi esetek felügyelősége (ISU Harghita) által küldött mentőknek szerencsére ezúttal sem akadt dolguk – tudtuk meg Alina Ciobotariu sajtószóvivőtől.

Nem hivatalos (Facebook) források szerint hétfőről keddre Kénosban is járt a medve, és „felavatta” a vadonatúj melegházat, a kobátfalvi unitárius lelkész keddi bejegyzése szerint annyi medve van náluk, hogy már ingyen elvihető. A kommentek alapján ítélve talán nincs is olyan település Udvarhelyszéken, ahol ne járna rendszeresen medve.

A kiemelt kép archív felvétel, Székelykeresztúron készült szeptember elején.