Itt a legdisznóbb trükk arra, hogyan élj meg az örökölt házadból

Nagyobb a házad, mint amire szükséged van? Szeretnél pénzt csinálni belőle, mi több, megélni ebből? Mutatom a legdisznóbb technikát.

Nagyobb a házad, mint amire szükséged van? Szeretnél pénzt csinálni belőle, mi több, megélni ebből? Mutatom a legdisznóbb technikát, így lehet aprópénzből megdizájnolni egy szállásadóhelyet. Kezdj el rózsaszín malackákat gyűjteni, minden fajtából!

Szóval, örököltél egy házat. Vagy vetted. Vagy építetted. Nagyobbra építetted, mint amekkorára szükséged van, mert vendéglátásban gondolkodsz, mint a székelyföldi falusiak kétharmada. Ne légy egy a sok közül, találj ki valami érdekes brandet magadnak! Mutatok most egy jót, bemutatom a Rózsaszín Disznó szállót, mely nem annyira székelyes, mint a Barna Maci szálló, de ötleteket adhat hozzá. A PING név a Pink (rózsaszín) és a Pig (disznó) keresztezéséből keletkezett. Ez a hostel neve.

Mindenek előtt foglalj le magadnak egy szobát a házadból. Itt fogsz lakni. Írd ki az ajtóra, hogy te vagy a személyzet, és hogy más ide ne lépjen be. A ház többi része a vendégeké lesz, ebbe törődj bele.

Alapvetően két dolgot kell megtanulnod: rózsaszín festékkel festeni, és konnektororrot rajzolni mindennek. Na meg aztán megtanulhatsz budit takarítani is, ha kezdenek szállingózni a vendégek.

A rózsaszín festés alatt ne csak az ajtótáblácskákat értsd, hanem az egész házat. Falak, ágyak, minden. Ha olyan szálláshelyet szeretnél, ahol nem egybefüggő turistacsoportot szállásolsz el (értsd: magyar buszos csoportot), hanem különféle-fajta, egymásnak idegen szállóvendégek jönnek, akkor az emeletes ágyakat így kuckósíthatod, választhatod el egymástól, hogy mindenkinek meglegyen az intimitása. Hogy miért emeletes ágyakat? Hogy több vendéget tudj fogadni ugyanakkora felületen. Még egy jó tipp: az ágyak alá lakattal zárható görgős fiókokat lehet szerelni, ezek segítenek abban, hogy a lopás és az eltűnt tárgyak problémáját picit leegyszerűsítsd.

A malacházikók nyilván a táblácskákon is kell, hogy látsszanak.

Így kell rózsaszín asztalt készíteni raklapokból. A neten rengeteg ötletet lehet találni olcsón elkészíthető rögtönzött bútorzatra.

Ágy a nappaliba, ugyancsak raklapokból. Fontos díszítő elem a disznós párnácskák vonala.

Hogy helyet spórolj, a nappali és a konyha lehet ugyanaz a nagy helység. A változatosság kedvéért a táblácskája lehet malacos.

Rózsaszínnel bármit lehet festeni a falra. De főleg disznót.

Zuhanyzó táblácskája. Hogy ne te légy, aki elmondja a vendégeknek, hogy ne pazarolják a vizet és az időt a telikádas fürdéssel, inkább csak zuhanyozzanak, add ezt a mondanivalót a malac szájába.

Villanykapcsoló dizájnolása. Nem disznós, de rózsaszín, s kész.

Itt egy disznós. Habár az is lehet, hogy nem disznós, de a konnektororráról mégis arra következtethetünk, hogy az.

A fények lehetnek normálisak. Az azért túlzás lenne, hogy az egész panzióban csak rózsaszín fények legyenek, de egy lámpa például, amelyik egész éjszaka ég a hallban, az lehet rózsaszín. Nyilván, ehhez az is fontos, hogy az asszony kedvelje a rózsaszínt, ne legyen undora tőle, mint az enyémnek.

Nem feledni a szívecskéket minden tábláról! Enyhítik a disznólkodás fokát. A táblácskák maradék lambériából, vagy bármilyen maradékból készülhetnek, ingyen vannak, és mégis meghatározzák az arculatát a helynek, megadják a hangulatát. Na igen, kell tudni rajzolni. Vagy meg kell kérni valakit, aki tud. Ez esetenként pénzbe kerülhet, de távolról sem annyiba, mintha kiadnánk egy lakberendezőnek a házat, hogy dizájnolja meg.

Mai anyagomnak két befejezést írtam. Minden kedves olvasónk azt választhatja, amelyik jobban megfelel egyéniségének.

1. Most már csak szállóvendégekre van szükséged, amihez csak az kell, hogy az eddigiekben leírtakat ne Udvarhelyen és környékén tedd, hanem egy olyan városban, ahol egy uncsi szoborparkon kívül van más látnivaló is.

2. Vigyünk már egy kis színt a székelyföldi vendéglátásba!
A PING szálló Prágában van, látogassátok szeretettel. A reggelijük picit tápos, az ázsiai gyerekek picit elárasztják a zuhanyzót vízzel, de ezt a két panaszt leszámítva teljesen rendben van a hely, határozottan élvezhető. Tanuljunk tőlük!

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok