Itt a karácsonyi vásár részletes programja

December 16-án, vasárnap délután 17 órakor, a harmadik adventi gyertya meggyújtásával kezdődik az idei karácsonyi vásár Székelyudvarhelyen. A rendezvény helyszíne idén is a Márton Áron tér, ahol több mint 50 helyi termelő, népművész és vendéglátós várja a vásárlókat, nyolc napon át.

A vásár hétköznapokon 14:00 és 20:00 óra között, hétvégén 10:00 és 20:00 óra között látogatható, a színpadi program pedig délutánonként 16 órától kezdődik, hétvégén 11 órától. A gyermekfoglalkozásoknak a református kollégium udvarán álló jurta fog helyszínül szolgálni, és lesz lehetőség rajzfilmnézésre, fényképezkedésre is.

Advent negyedik vasárnapjáig sok koncert, bábelőadás, finom falat és meleg ital várja az érdeklődőket a téren, a templomokban és a városháza dísztermében.

A vasárnapi megnyitón

cserkészek fogadják a betlehemi lángot délután 5-től, majd az 50. évfordulóját ünneplő Kaláka együttes fog koncertet adni a belvárosi református templomban este 6-tól.

Hétköznapokon délután a napközisek, illetve az iskolások ünnepi műsorai lesznek a Márton Áron téri színpadon, esténként pedig koncertek várják a látogatókat. Többek között a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusa lép fel kedden, a Tamási Áron Gimnázium énekkara pedig szerdán.

Szintén kedden a Sebő-együttes adventi műsorát lehet megnézni a Szent Miklós-hegyi plébániatemplomban, szerdán este héttől pedig Raczkajam koncert lesz a szabadtéri színpadon a Patkóban.

Kicsiknek, nagyoknak egyaránt

A csütörtöki programba karácsonyi táncház is került a betlehemes játékok mellé, péntekre pedig jótékonysági koncertet szervezett a Balázs Ferenc Vegyeskar.

Szombaton már délelőtt 11 órakor megkezdődik a program, Csernik Szende székely lábbábos Mesebölcső című előadásával, majd karácsonyváró gyerekdalok és betlehemes játékok is lesznek.

Délután már több helyszínen is lehet hangolódni, hat órakor karácsonyi hangverseny kezdődik a Szent István teremben, héttől a Kékiringó Hagyaték című előadása, majd táncház lesz a művelődési házban. Közben a patkóban sem áll meg az élet, a Vokál Band karácsonyi akapella-piano koncertet ad.

A vásár utolsó napján,

vasárnap egy interaktív bábjáték nyitja a programot, majd a Karaván zenekar öltözteti ünneplőbe a lelkeket, az EmőZumba pedig megmozgatja a testeket.

Délután a Pallegretto gyermekkar lép fel, őket a Serittők Néptánccsoport követi a színpadon és az Udvarhelyszéki Népzeneműhely.

A vásár utolsó mozzanataként, délután ötkor meggyújtják az utolsó gyertyát is az adventi koszorún, amelyhez a Székely Dalegylet, az Alla Breve Vegyeskar biztosít zenei aláfestést, Kovács Attila hegedülni, Fehér Izabella zongorázni fog, Kovács László karnagy pedig vezényel.

További részletekért és időpontokért kattints ide.