Ismét szórakozóhelyekre csaptak le

Folytatták a szórakozóhelyek ellenőrzését a hatóságok, miután a november 11-13-ai hétvégén 40 klubnál, diszkónál, rendezvényteremnél tartottak váratlan ellenőrzéseket Bukarestben, Iaşi és Kolozs megyében. Akkor négy létesítmény működését 60 napra felfüggesztették, illetve egyenként 100 ezer lejes bírságot szabtak ki az üzemeltetőikre.

Ezúttal, a 18-20-ai hétvégén 301 szórakozóhelyet ellenőriztek országszerte, és most is elsősorban a maximális vendégszám betartását és a menekülési útvonalak elérhetőségét ellenőrizték, írják a a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleményében. Az ellenőrzött egységek közül 6 esetben – Bukarestben, Brassóban, Iași-ban, Nagybányán, Déván és Bákó megyében – róttak ki pénzbírságot 100.000 lej értékben, valamint 60 napra a működésüket is felfüggesztették. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a nagybányai szórakozóhely tűzvédelmi engedéllyel nem is rendelkezett.

Szeben megyében és Bukarestben ezen kívül még két egység kapott 50.000 és 30.000 lejes bírságot. Ők is túllépték a megengedett vendégszámot, de nem érték el a 10%-os küszöböt, így nekik nem kell majd ideiglenesen felfüggeszteniük a tevékenységüket.

Az említetteken túl még 766 rendellenességet találtak, 387 esetben figyelmeztetéssel, 281 esetben bírsággal szankcionáltak 1.539.000 lej értékben. 46 olyan egységet azonosítottak, ahol nem rendelkeztek tűzvédelmi engedéllyel, vagy ahol nem voltak elérhetőek a menekülési útvonalak, vagy nem megfelelően alkalmazták a tűzvédelmi szabályokat, például dohányoztak a belterekben.

Az ellenőrzési akciókat a következőkben is folytatni fogják, ígérik a hatóságok.

Kiemelt kép: Ilyés Zalán, arcgív