Ismét rekordot döntött a Tömegfutás

Fotó: GÁL ELŐD

Bár tizenkét év alatt hozzá lehet szokni az egyre gyarapodó létszámhoz, mégis mindig lenyűgöző érzés a Rákóczi és Kuvar utcák sarkán állni és érezni, ahogy elszalad melletted a tömeg. Ez idén még erőteljesebb volt, hiszen minden eddiginél több, egész pontosan 1.906 ember regisztrált a Tömegfutásra.

A jórészt Székelyudvarhelyről és a környékbeli falvakból érkezők csillagos tízest érdemelnek, hiszen csupán széles mosolyokat, rengeteg lelkesedést, végtelen türelmet, ragyogó jókedvet és a teljes 4.2 kilométeres távra elegendő kitarást hoztak magukkal a tizenkettedik Tömegfutásra.

Rajtolás után 15 percen belül fogyasztandó

Bár a Tömegfutás hosszú évek óta maga mögött hagyta a versenyszellemre való buzdítást, és időmérés helyett csakis a közös mozgás örömét és az egészséges életmódra való nevelést tűzi zászlójára, azért a befutókapu mellett egy óra mindenki számára mutatja az érkezési idejét, és idén a két leggyorsabb futó karöltve, alig több, mint 15 perc alatt érkezett vissza a kiindulási helyszínre.

Mivel valljuk, hogy a futás mindenkinek való, és a Tömegfutás távja bárki által teljesíthető, ezért mindig gondolunk a legfiatalabbakra és a legidősebbekre is. Ebben az évben a Tömegfutás legidősebb regisztrált résztvevője Csíki Ferenc volt, aki 75 évesen is vállalta, hogy lefutja a távot, míg a legfiatalabb Molnos Boróka volt, ő a Tömegfutás előtt 86 nappal ünnepelte az első születésnapját.

Az eseménynek szerves része a jókedv és a lazaság, ezért idén is díjaztuk a legviccesebb csapatot és egyéni szaladót is. A csapatok közül a Floorbulls emelkedett ki ebből a szempontból, míg az egyéni futók közül Pásztor Boglárka és gyönyörű kutyája vihették haza az elismerésért járó oklevelet és trófeát.

A legtöbben a sokak között

Külön köszönet illeti idén is mindazokat a tornatanárokat, akik időt és energiát nem kímélve népszerűsítik a szaladást és az egészséges életmódot diákjaik körében, és ezért azáltal is tesznek, hogy elhozzák őket a Tömegfutásra. Idén a lenagyobb csapata a Benedek Elek Pedagógiai Líceumnak volt, akik nem kevesebb, mint 190 diákkal vettek részt a Tömegfutáson. Őket követi a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium 154 futóval és a Bethlen Gábor Általános Iskola 151-gyel. Szintén több, mint száz diákkal vett részt a Tömegfutáson a Móra Ferenc Általános Iskola (146) és a Bányai János Szakközépiskola (103).

Hálásan köszönjük nekik, a rájuk vigyázó tanároknak, az összes kisebb és nagyobb csapatnak, baráti és munkahelyi társaságoknak, családoknak és az összes egyéni szaladónak is, hogy velünk tartottak, együtt örültek velünk ennek a napsütéses szombatnak, és ma is megtettek néhány ezer lépést azért, hogy egy jobb, egészségesebb és sportosabb életet éljenek.

Találkozunk jövőre!

A 12. IPSE Városi Tömegfutást Székelyudvarhely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatja.