Ismét összetörték a kerékpáros tanulópálya tábláit

Lassan a tizedik alkalom, hogy összetörik a városi parkban lévő kerékpáros tanulópálya kis útjelző tábláit, emellett a korcsolyapálya férfi mosdójának ajtaját is megrongálták szerdán, január 11-én – számolt be Facebook-bejegyzésben a polgármesteri hivatal.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala.

A városi parkban ezúttal összesen három táblát rongáltak meg, egy pedig eltűnt, mintegy 2000 lejes kár keletkezett. A jégpálya melletti mosdónak frissen cserélt ajtóit a korcsolya élével több helyen kihasították, 3000 lejes kárt hagyva maguk után – mondta el kérdésünkre Zörgő Noémi, a városháza sajtószóvivője.  Azzal kapcsolatban, hogy mikor fogják pótolni a táblákat, nem tudtak pontos választ adni, mivel még hátra van a város költségvetésének elfogadása. 

Keresik a tetteseket

A tettesek kilétével kapcsolatban zajlik a nyomozás, válaszolta László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője. A rongálás bűntette a nemzeti rendőrség hatáskörébe tartozik, de a helyi rendőrök is részt vesznek az elkövetők kézrekerítésében, a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosítani tudják a rongálókat, akik meg kell térítsék az okozott károkat

Tekintve, hogy milyen gyakori a probléma, adódik a kérdés, hogy mit lehetne tenni megelőzésképpen.

A helyi rendőrség igazgatója ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, a polgármesteri hivatal nemrég nyert egy nagy értékű pályázatot a kamerarendszerek kibővítésére: „ha ez meg tud valósulni, nem azt mondom, hogy nem fog előfordulni, de olyan nem fog történni, hogy ne tudjuk meg, ki volt. Ahogy a közvélemény is kérné, a következményeket is valamilyen szinten drasztikusabbá kéne tenni, de ez sajnos nem rajtunk múlik.”