Ismét Koncz lesz az EMSZ jelöltje

Forrás: Erdélyi Magyar Szövetség Székelykeresztúr

Ismét Koncz János Hunor lesz az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) székelykeresztúri szervezetének a polgármesterjelöltje. Ha nyerne, folytatná a már elkezdett munkát, de az egészségügyet és a turizmust is fejlesztené. Elárulta, voltak tárgyalásaik a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és azt is elmondta, hogy miért nem sikerült dűlőre jutniuk. 

Minderre egy nyilvános, sajtótájékoztatóval egybekötött gyűlés alatt derült fény, amelyet az Erdélyi Magyar Szövetség székelykeresztúri szervezete tartott március 26-án, kedd este. Amellett, hogy elmondták, hogy az EMSZ-nek a 2024-es helyhatósági választásokon a polgármesterjelöltje ismét Koncz János Hunor lesz, foglalta össze portálunknak Koncz a keddi eseményeket. Az Erdélyi Magyar Szövetség arról is beszámolt, hogy teljes képviselői listát is állít a júniusi önkormányzati választásra.

Mik a tervek?

Koncz már az előző választás során kijelentette, hogy 8-12 évre tervez. Akkor úgy mutatkozott be, mint aki a lakók igénye miatt állt be a politikába, mert „a hasonló városok elrobogtak Keresztúr mellett”

A továbbiakban a célja az, hogy a már elkezdett munkát folytathassa, itt az uszodát, a közvilágítást, a tanintézmények felújítását említi. Emellett az egészségügyet és a turizmust is fejlesztené. Koncz elmondta, hogy már aláírtak egy szerződést a régi poliklinika felújításáról, és a keresztúri kórházat is felújítanák.  

A koalíció halva született 

Tárgyaltak az udvarhelyszéki és az országos RMDSZ-es vezetéssel, ismerte el Koncz. Már megválasztásakor hangoztatta, hogy „pártszíntől függetlenül egy legyen a célunk: Székelykeresztúr fejlődése”, most is hasonló a véleménye.

Azonban a keresztúri RMDSZ-esek nem gondolkodnak koalícióban, „az a bizonyos bűvkör, aki annak idején a húszból megmaradt, próbálja az akaratát érvényesíteni, nem akarják belátni, hogy Székelykeresztúrnak nem erre van szüksége” – fogalmazott. Ezek után már nem láttak okot a tárgyalások folytatására. Ugrott a koalíció.