Ismét baleseteztek a szentléleki eltérőnél

A sokadik alkalommal történik baleset a székelyszentléleki eltérőnél: pénteken, április 21-én délután 16 óra 30 perc körül két autó ütközött össze, mindkét sofőrt kórházba kellett szállítani.

Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

A segélyhívásra kiérkező rendőrök elsődleges vizsgálatai alapján egy 21 éves Maros megyei férfi péntek délután a 13/A jelzésű országúton vezetett autójával Farkaslaka irányából Székelyudvarhely felé, amikor le szeretett volna térni a 134-es jelzésű megyei útra, de nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő 27 éves, szintén Maros megyei férfinak, ezért összeütköztek.

A balesetben mindkét sofőr megsérült, kórházba kellett őket szállítani orvosi kivizsgálásra.

A baleset idején egyik sofőr sem állt alkoholos befolyásoltság alatt, a nyomozás folytatódik a baleset pontos körülményeinek megállapítása érdekében – közölte a Hargita megyei rendőrség.

Fotó: saját felvétel

Pénteken este 23 óra után a balesetben összetört, Kovászna megyei jelzésű autó a parkolóban állomásozott.

Nem ez volt az egyetlen baleset a közelmúltban a székelyszentléleki eltérőnél, a tavaly tizenegy ember sérült meg négy balesetben, és a korábbi években halálos áldozatai is voltak a kereszteződésben történt baleseteknek.

Egy tavaly ősszel készült videónkban annak próbáltunk utánajárni, mikor készül el az évek óta ígérgetett körforgalom, amellyel megelőzhetőek lehetnének az általában elsőbbség meg nem adása miatt bekövetkező balesetek. Az ügyben Farkaslaka polgármesterét, a megyei útügy vezetőjét, közlekedési szakértőt és helyieket kérdeztünk meg.

Kiemelt kép: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport