Ismered azt a viccet?

Amelyikben az udvarhelyi fotós, az udvarhelyi teqballos és az udvarhelyi vállalkozó együtt robbantják fel a Kultúrpalotát?
MIHÁLY CSONGOR fotója a tavalyi Dinamit! konferenciáról

Mert nem vicc. Jó, robbantani nem fognak, inkább nagyot szólni. Vadász Zoltán és Geréb Róbert vállalkozókban, Ilyés Szabolcs teqball-játékosban, sportmenedzserben és Tornai István fotós-videósban nem csak az a közös, hogy udvarhelyiek, hanem az is, hogy mind a négyen fellépnek a Dinamit! nevű sikerkonferencián, amelyet a marosvásárhelyi Kultúrpalotában szerveznek március 9-én.

 

A Magyar Ifjúsági Tanács tagszervezeteinek közös programjaként harmadik alkalommal rendezik meg a konferenciát annak hagyományos helyszínén. „Erdélyben rengeteg olyan fiatal él, akik pozitív példát mutathatnak a pályaválasztás előtt állóknak, ezért továbbra is lehetőség nyílik nekik a Dinamiton a sikereik bemutatására és arra, hogy történeteikkel másokat is motiválni tudjanak” – írja a szervezők szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A 2019-es programban a következő előadók szerepelnek: Ferencz András online vállalkozó, Bagaméri Noémi műsorvezetőVadász Zoltán vállalkozó, Ilyés Szabolcs teqballos, sportmenedzser, Szikszai Szabolcs lelkész, blogger, Grubisics Csaga reklám és vizuális kommunikációs szakember, Tálas Ferenc bábszínész, oktató, Jobbágy Júlia lelkész, közösségépítő, Tornai István fotós-videós, Takács Kató Kata ügyvéd, Geréb Róbert vállalkozó, okos eszközök fejlesztője, Tóth Gergely repülőgép-pilóta.

Az idei eseményen az udvarhelyi fiatalokon kívül színpadra lép többek között egy repülőgép-pilóta, egy lelkész, egy ügyvéd és egy műsorvezető is. A szervezők és előadók szigorú időkeretet szabtak az előadásokra, bemutatkozókra, hogy a program pörgős és lényegre törő legyen. Az eseményen részt vevő 12 fiatalt az előadásaik után személyesen faggathatják, tanácsot kérhetnek tőlük, kapcsolatokat építhetnek velük.

A korábbi kiadásokon résztvevő diákok visszajelzéseiből a szervezők arra jutottak, hogy sokan közülük éppen az előadások után tudtak dönteni a pályaválasztásról. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Dinamit-programnak köszönhetően az előadók is több területen együttműködnek: a reklámtervező a cukrásznak segít a munkája népszerűsítésében, a marketinges fiatal a paralimpikon versenyére gyűjtéseket és kampányokat szervez” – írják közleményükben.