Ismerd meg a város madarait!

Két – egy beltéri és egy szabadtéri – fotókiállítással készültek a környék fotósai május 10-re, keddre, a madarak és fák napján.

A Bethlen-negyedi parkban már déltől elkezdődnek a munkálatok, hogy délutánra készen álljon a szabadtéri kiállítás: összesen 50 fotót állítanak ki a szervezők. Az Orbán Balázs Fotóklub tagjai nem annyira a fotók művésziségére, mint inkább a környéken élő madárfajok bemutatására fektették a hangsúlyt, „hiszen, ha ismerjük madarainkat, jobban tudunk vigyázni rájuk“, mondta el Kántor Tibor, az Orbán Balázs Fotóklub tagja. Az ötven munkából húsz darab 1×1 méteres képet állítanak ki Szabó József, Szabó Apor, Vass Lehel, Hadnagy Sándor, Kovács Attila és Kántor Tibor, a fotóklub tagjainak munkáiból.

Emellett harminc darab, a városban élő madárfajokat bemutató képet is megtekinthetnek a parkba látogatók, miközben madárcsicsergést hallgatnak zenei aláfestésként. A fotók szerzőinek neve nem lesz feltüntetve, de a madárfajok nevét magyarul, románul és latinul is leolvashatjuk, tette hozzá Kántor Tibor. A Bethlen-negyedi parkban felállított szabadtéri kiállítás május 10–20. között lesz látogatható.

Kedden este 18 órától a művelődési házban nyílik egy beltéri kiállítás is, a Spektrum Fotó Egyesület természetfotóinak válogatásából. A kiállítást megnyitja Szabó Károly, a látogatók Gothárd Ferenc Alpár, Német-Deák Endre Róbert, Kovács Sándor, Lőrincz L. Lajos, Pálfi Zsolt, Borbély Tamás fotóit láthatják.

Kiemelt kép: Szabó Apor