Intézkedéseket hoz Hargita megye prefektusa

Hargita megye prefektusa 2023. december 19-én reggelre operatív ülést hívott össze a helyzet kezeléséért felelős intézmények képviselőivel, amelynek keretein belül több intézkedést hoztak, áll a prefektus szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írják, az ülésen részt vett a prefektus, alprefektus, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőség főfelügyelője és helyettese, a főtanfelügyelő-helyettes, és a Hargita Megyei Területi Munkafelügyelőség főfelügyelője.

Az ülésen a következő intézkedéseket hozták:

1. Prefektusi rendelettel létrehoztak egy vegyes ellenőrző-bizottságot, hogy kivizsgálják a Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál bekövetkezett tragédia körülményeit. Minden intézmény a saját hatáskörében végez ellenőrzéseket. Ebben a bizottságban részt vesz: Hargita megye prefektusa, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőség főfelügyelője, Hargita Megyei Építkezési Felügyelőség főfelügyelője, Hargita Megyei Területi Munkafelügyelőség főfelügyelője, Hargita Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelője.

2. A keddi nap folyamán összeül a Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság és határozatot hoz a következőkről:

3. A prefektus átiratban kéri a Helyi Vészhelyzeti Bizottságokat, hogy azonosítsák be azokat az intézkedéseket, amelyeket az igazgatásuk alatt álló oktatási intézményekben tesznek a javítási, felújítási, építkezési stb. munkálatok során. Minden vészhelyzeti bizottság határozatba foglalja azokat a szükséges szervezési intézkedéseket, amelyek a biztonságos oktatási folyamatot garantálják.

A közleményben a Prefektusi Intézmény és a prefektus részvétét és együttérzését fejezte ki a gyászoló családdal, a sebesülteknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánt.