Intenzívre került a brit miniszterelnök

Romlott az állapota a koronavírus-fertőzött Boris Johnson brit miniszterelnöknek, így áthelyezték az intenzív osztályra, számolt be a The Guardian. Szóvivője szerint Dominic Raab külügyminiszter helyettesíti majd a brit kormány élén.

A miniszterelnököt kezelő orvosok azt követően döntöttek az áthelyezés mellett, hogy a kórházba beutalt Johnson állapota a hétfői nap folyamán rosszabbodott. Az 55 éves kormányfő vasárnap került kórházba orvosának tanácsára.

Boris Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal, miután a betegség enyhe tüneteit észlelte magán. A brit miniszterelnököt a londoni St. Thomas kórházban kezelik, néhány száz méterre a Downing Street-i kormányfői rezidenciától.

Maszol

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 7-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!