Innen vásárolhatsz Tulipánt a Választottadnak

A februári esős időben egy kis szünetre vágysz? Esetleg a Tulipánra Szavazol, ha virágot vásárolsz a Választottadnak, és kíváncsi vagy az árakra, kínálatra, esetleg megtudnád, mit tegyél, hogy minél hosszabb legyen élettartamuk? Gyere egy Tulipántúrára Udvarhelyen!

A Wikipédia szerint a Tulipa tudományos névre hallgató, kehely alakú virággal rendelkező dísznövény a liliomfélék családjának egy nemzetsége. Főleg a hegyvidékeken nő, a sziklás, köves, alacsony füvű száraz gyepet kedveli, virága a dél körüli órákban nyílik. Ha nem vagy a hegyekben, vagy körülötted nem száraz a gyep, akkor sem kell megijedni, hiszen kisvárosunk több Választási Lehetőséget kínál fel számunkra, ezekből néhányat meg is tekinthetsz.

Tökéletes példa a Kamilla Virágszalon. Belépéskor nem csak virágillattal és káprázatos színvilággal, hanem mosollyal is vártak.

Tanácsuk szerint a Tulipánt, mely náluk 6 lejbe kerül, hűvös, sötét helyen ajánlott tartani, hideg vízben. Népi hiedelmekről is meséltek, mik szerint jót tesz a Tulipánnak, ha kristálycukrot vagy aszpirint helyezünk a vízbe, amiben tartjuk. Eszerint az aszpirin nem csak fájdalomcsillapításra jó, hanem a közkedvelt növény életének meghosszabbítására is.

A következő megálló a Secret Garden virágüzlet volt. A virágüzlet imázsához sokat hozzáad a komposztálás, a műanyaghasználat kerülése, a kéthetente változó kiállítások, amelyeken Udvarhelyi festőművészek alkotásaival díszítik boltjukat, ezzel segítve az udvarhelyi piktorokat.

Szerintük a Tulipán vázatartóssága fűtésszezonban, akár egy hét is lehet, ha megfelelően Választjuk ki kezelési módját. Az ő tanácsaik szerint is mindig hideg vízben kell tartani a virágot, és minden második nap ki kell vágni a szárából egy éles késsel, természetesen azután, hogy kifizettük a virág szálankénti 4 lejes árát.

Az ablakpárkányon tündöklő dekortulipánok is megérdemelték a figyelmet. Elmondásuk szerint ezek forradalmiak, a köztudatban élő selyemvirágnál jobb minőségűek, tapintásuk és kinézetük megszólalásig hasonlít az élő Tulipánéhoz. 15 lejt kell az asztalukon hagyni, amennyiben több éves vázatartósságot várunk el.

A továbbiakban a Gyöngyvirág virágüzlet Tulipán kínálata lett végigszemlélve, mely meglehetősen méretes volt. Ibolya, rózsaszín, sárga, lila, vörös színekben pompáztak szirmaik. A szépség viszont nem ingyenes, 9 lejért vihető el a csokros, 5 lejes szálankénti árban van a többi.

Macskaköves út oldalán lapuló, Mozaik néven ismert virágüzletbe vezetett az út, ahol 7 lejes szépségek kerültek figyelem középpontjába.

Tulipánjaik megcsodálása után, még távozásom előtt megjegyezték azt, hogy szerintük nem kell a virág szárából kivágni, ezzel ellentmondva az előző virágboltosoknak.

Mesebeli látvány fogadott a Mesés Virágboltban, ahol egészen különleges színvilágból válogathatunk. A rózsaszín–világoskék átmenetben tündöklő Tulipánjaik nem természetesen lettek ilyen árnyalatúak, hanem festve vannak. A természetesség rajongóinak sem kell megriadniuk, itt is megtalálható a közkedvelt vörös Tulipán.

Javaslataik szerint vissza kell vágni a szárukból, miután hazavittük a virágokat, a meleg helyeket pedig kerülni kell, mert ez rövidíti élettartamukat.

A Bethlen utcán haladva a következő állomás a Nefelejcs Virágüzlet.

A kirakatból már meg is lehet csodálni Tulipánjaik szépségét, de a teljes élményért Nefelejcs el bemenni, 6 lejért akár meg is örvendeztetheted Választottad.

A városvégi, forgalmas úton elhelyezkedő, Virágos névre hallgató boltban, ahol 7 lejbe kerül a Tulipán, útmutatást adnak, miszerint ezeknek a virágoknak megvásárlásakor fontos, hogy frisseket Válasszunk. Leírásuk szerint egy friss Tulipán szára nem lehet barna, merev kell legyen, levelei pedig élénkzöldek.

Lidl sem hagyta ki kínálatából a Tulipánt, az üres edények árulkodtak afelől, hogy a csokrok 11 lejes ára igazán hívogató a vásárlóknak.

Lezárásként jó volt kutakodni az Arany Tulipán üzletben, hátha bearanyozzák ezt a Választási Lehetőségekkel teli napot.

Itt egy, a raktárból előkerülő csokorral kiegészítették a képet, majd azt is bemutatták, szerintük hogyan érdemes visszavágni a virág szárát.

Így.