Ingyen sör?

Dehogy sör. Sor. A rendszerváltás után 31 évvel nem tejért, kenyérért kell sorbanállni, hanem azért, hogy fizessünk: helyi adót vagy különböző illetéket, esetleg ügyeket intézzünk a polgármesteri hivatalnál.

Az egyik sorbanálló, egy névtelenséget nem kérő újságíró azt ígérte, hamarosan külön cikkben fog beszámolni arról, hogyan járattak vele kanosszát azért, mert aktualizálni kell valami banki adatokat az egyesületénél. Annyit máris elárult, hogy a bankból a bíróságra küldték, onnan pedig a városházára egy 4 lejes illeték kifizetése miatt, jelenleg körülbelül 15 perce áll sorban, és a jelek szerint még egy ennyit fog. A kapun belül ugyanis legalább ennyien várják, hogy átjussanak a lázmérő-fertőtlenítő ponton. Természetesen mindannyian egymástól két (láthatatlan) méter távolságban.

Egy hölgy megjegyezte, hogy ő adót fizetni jött, tudomása szerint március 31-ig jár a kedvezmény a helyi adók befizetése esetén, ő az adóemelés nyomán a 10 százalék kedvezménnyel együtt is 20 lejjel többet fog fizetni, mint tavaly kedvezmény és sor nélkül.