Ingyen kávéval térítenek a bringások

Egész héten át tartó akcióval népszerűsíti a biciklizést a polgármesteri hivatal a Szekler Teker Egyesülettel közösen. Az „I bike Udvarhely” elnevezésű programot az Európai Mobilitási Hét alkalmából szervezik, lehet ingyen kávézni, kilométereket gyűjteni és felvonulást is tartanak a végén.

A hét minden napján reggel 7-9 és délután 14-15 órák között ingyen főzik a kávét az első ötven bringásnak a Kőkereszt téren, a SZÉK (volt MÜTF) előtt.

A kilométergyűjtő verseny lényege, hogy a Strava alkalmazással rögzíteni kell a városon belül megtett kilométereket, az útvonalakat pedig egyenként az “I bike Udvarhely [szóköz] a biciklis neve [szóköz] az útvonal sorszáma” címmel kell elmenteni, a játék végén pedig az adatokat egy online űrlapba feltölteni, ami itt elérhető. A verseny szeptember 20-án, pénteken 15 órakor ér véget.

A kerékpáros felvonulást pénteken 17 órától tartják a Márton Áron térről. Az akció során bejárják a Bethlen utcára tervezett kerékpáros út nyomvonalát, majd visszatérnek a térre, és díjazzák a kilométergyűjtő verseny győzteseit. Az első öt helyezett egy-egy Bryton márkájú biciklis komputert kap ajándékba.