Ingyen felvételizhetsz a Sapientiára

Idén online felvételit tart a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a koronavírus miatt a  július 8 – 24. közötti időszakban.

Azt ígérik, hogy a beiratkozási platform mobilkészüléken is könnyedén elérhető lesz. Alapképzésen 425 helyet hirdettek, mesterképzésen 146 hely várja majd a jelentkezőket.

A járványügyi intézkedések miatt néhány szak esetében módosultak a felvételi követelmények. Az élelmiszeripari mérnök, román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom, valamint a világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szakoknál elmaradnak a felvételi vizsgák és 100 százalékban az érettségi vizsga átlaga fog számítani a bejutásnál. A fenntartható biotechnológiák mesterképzésen a korábbi írásbeli vizsgát felváltja a szóbeli vizsga, mely előre közölt tematika alapján fog történni. A felvételi tematika elérhető a Csíkszeredai Kar honlapján.

A Csíkszeredai Kar honlapján, a Felvételizőknek menüpont alatt elérhetőek a különböző szakok részletes leírásai, a felvételi kritériumok, a felvételi tájékoztató, a fontos időpontok és szükséges dokumentumok, melyek az iratkozáshoz kellenek.

A jelentkezők ugyanakkor mentesülnek a beiratkozási díj befizetésének terhe alól.

 

 

 

 

Â