Informatikusképzés Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen indít magyar nyelvű posztgraduális képzési programot informatika és szoftverfejlesztés szakterületen a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Kara – tájékoztat közleményében a városháza.

A posztgraduális képzésre olyan személyek jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), az oklevelet pedig egy államilag elismert intézmény állította ki.

A 18 hónapos képzési program 3 félévre tagolódik, ebből az utolsó félév a szakmai gyakorlatra és a záróvizsga-projektre áll rendelkezésre. Az első két félév 12 modulra (6–6 tantárgy) tagolódik. Minden modul egy hónapig tart, ezalatt modulonként 40 órán kell részt venni (kb. 20 óra elméleti és 20 óra gyakorlati oktatás).

A képzések időbeosztását úgy próbálják kialakítani, hogy az összeegyeztethető legyen egy már meglévő munkahellyel, illetve családosok számára is minél megfelelőbb legyen. Az órák délutánonként, illetve hétvégeken lesznek megtartva.

Az érdeklődők minden képzéssel kapcsolatos információt megtalálhatnak a Matematika és Informatika Kar weboldalán (www.cs.ubbcluj.ro), illetve a U-Hub honlapján (u-hub.ro), és a szervezőkhöz is fordulhatnak kérdésekkel a posztgrad@cs.ubbcluj.ro email címen.

A képzés a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program támogatásával, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel valamint a Harghita Business Centerrel partnerségben valósul meg, így az első évfolyam Székelyudvarhelyen indul.