Indulnak az elméleti sofőrvizsgák

Június 29-étől újra lehet elméleti vizsgát tenni a jogosítvány megszerzéséhez, a szociális távolságtartás és más járványügyi óvintézkedések betartásával – közölte a Hargita megyei prefektusi hivatal.

A vizsgahelyiségbe való belépéshez, és az elméleti teszt elvégzéséhez kizárólag online lehet jelentkezni a www.drpciv.ro weboldalon. Ez ugyanúgy érvényes az újravizsgázókra, mint azokra, akik első alkalommal vesznek részt elméleti vizsgán.

Az elméleti tesztek a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálat csíkszeredai székhelyén zajlanak hétfőn, kedden és csütörtökön 11 óra 30 perc és 14 óra között. Ezekre az időpontokra várják az újravizsgázókat, ugyanezeken a napokon reggel 8 órára várják azokat, akik először vesznek részt elméleti vizsgán.

Az elméleti vizsga teljesítéséhez a jelölteknél kell lennie a személyi igazolványnak és a sofőrvizsgára összeállított dossziénak.

A gyakorlati vizsgára személyesen kérhetnek új időpontot a tanulóvezetők hétfőn, kedden és csütörtökön 14 és 15.30 óra között – írja még a közleményben.