Indulatos meccsen, végül simán nyert a Székelyudvarhelyi FC

Fotó: GÁL ELŐD

Az első helyről várhatta a harmadik liga hatodik fordulóját a Székelyudvarhelyi FC a Sepsi OSK második számú csapatával egyetemben. Mindkét csapat három mérkőzését nyerte meg, és egyszer játszott döntetlent az eddig lejátszott öt forduló során.

Az udvarhelyi csapat a Bodea – Baga, Berkeczi, Merdariu, Barta, Savin, Mitra, Petra, Bobea, Bálint és Pop kezdőtizeneggyel lépett pályára a sétatéri stadionban a liga nyolcadik helyét elfoglaló Plopeni ellen.

Jól is kezdtek a hazaiak, beszorították a vendégeket a térfelükre a találkozó elején, és ennek már a hetedik percben meg is lett az eredménye, amikor Petra egy beívelés után fejelt az ellenfél kapujába (1-0).

Sokáig nem örülhettek a hazaiak a vezetésnek, az ellenfél tízese, Bucur egy elsőre veszélytelennek látszó lövést engedett el a tizenhatos sarkáról, ami végül utat talált Bodea kapujába (1-1). A félidő további része nagyobb helyzetek nélküli kiegyenlített játékot hozott.

Az indulatok azonban elszabadultak a játékrész hátralévő idejében, folyamatosan osztogatta Roman Cosmin játékvezető a sárga lapokat. Az egyik sárga miatt kisebb dulakodás is kialakult a pályán, a Plopeni játékosai pirosat szerettek volna Bobeának, mert a magasba emelt lábbal érkezett szembe a vendég kapussal, akit a vendégek szerint fejbe is rúgott az udvarhelyi játékos. Olyannyira akarták azt a pirosat, és mutogatták, hogyan történt az eset, hogy majdnem a bíró is kapott egy rúgást a tumultusban.

A második félidőben beindult az udvarhelyi henger, és az 53. percben ismét Petra volt eredményes (2-1), miután további helyzeteket is kialakítottak a hazaiak.

A Sepsi OSK-tól kölcsönkapott, udvarhelyi Botorok Jancsa előtt is adódott egy lehetőség, egyedül vezethette rá az ellenfél kapujára, de felébombázta a labdát. A támadófoci gyümölcse később így is beérett, a 75. percben a csereként beállt Andrei Mateiciuc egy visszatett labdát kapásból vágott a hálóba (3-1), majd a 92. percben ő vitte be az utolsó döfést is, amikor másodszor volt eredményes, kialakítva ezzel a 4-1 arányú végeredményt.

Győzelmükkel az udvarhelyiek átvették a vezetést a bajnokságban, a szentgyörgyiek október 2-án beérhetik őket, amennyiben megverik Kézdivásárhelyt. A hetedik fordulóban várhatóan jövő szombaton, október 9-én lép pályára az udvarhelyi együttes, amikor is a liga hatodik helyén tanyázó brassóiak vendégei lesznek.