Ilyen még nem volt: Műtét lesz a színházban

Két új előadással tiszteleg névadója előtt a színház. Csütörtökön és szombaton is Tomcsa műveket mutatnak be.
Fotók: Tomcsa Sándor Színház

Két bemutatóra várja a közönséget a következő napokban a huszadik születésnapját ünneplő székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

Csütörtökön 19 órától mutatják be a Tomcsa Sándor Műtét című drámájából Zakariás Zalán m.v. rendezésében készült darabot, szombaton 18 órától pedig Pásztor Márk színművész Humoreszkek című, Tomcsa írásaiból összeállított egyéni előadóestje lesz látható.

Zakariás Zalán a Műtét kapcsán elmondta: a társulat számára a premier nagy kihívást jelent, hiszen ez a dráma Tomcsa egyik legfontosabb szövege. Az udvarhelyi színház húsz év után egy új korszakba érkezett meg, amelynek első mozzanata a Műtét bemutatója – tette hozzá a rendező.

A zongoránál: Pásztor Márk

A szombaton bemutatásra kerülő Humoreszkek előadással kapcsolatban Zakariás úgy véli: több az egyéni produkciónál, egy teljes értékű színházi előadásnak tekinthető, amelyben egyetlen színművész szerepel. Az előadásban Tomcsa Sándor kilenc szövegét fűzte össze Pásztor Márk, aki egyébként izgalmas kutatások során választotta ki a végső írásokat.

„Tomcsa prózai írásainak a jellegét is sikerült érinteni, és az élete fontosabb állomásait is belefoglalni. Izgalmas, dinamikus stúdióelőadást sikerült összehozni” – ajánlja a művészeti vezető. A Humoreszkek összeállításában Dálnoky Réka dramaturgként működött közre.

A Tomcsa 20 nevű évfordulós rendezvénysorozat egyéb programjairól ide kattintva olvashatsz bővebben, vagy a színház weboldalán.