Ilyen lesz a városi majális, ha az idő is kedvez

Idén is programokkal várja a majálisozni vágyókat a Városi Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a városi parkban lehet élvezni a munka ünnepét. A szervezők sok egyéb program mellett kerékpáros felvonulást, táncbemutatót és koncerteket ígérnek.

Kérdésünkre Szőcs Endre, a könyvtár igazgatója elmondta: azért lesz idén is a parkban a városi majális, mert az évnek ezen időszaka eléggé csapadékos és a tapasztalat azt mutatja, hogy ha két nappal az esemény előtt esik, akkor a szejkei színpad előtti tér nem szárad fel, nem lehet pokróccal leülni a fűbe. 

Miccs- és flekkensütésre ne készüljünk, csupán fogyasztásra, mivel a helyszínen lesz lacikonyha, ételes kocsik és ott a Park Étterem is, ahol csak akad majd a május 1-e ikonikus fogásából – magyarázta a szervező. A mi lesz, ha esik kérdést picit félve tettük fel, nehogy ördögöt fessünk a falra, mire a válasz az volt, hogy a koncerteket megtartják rossz idő esetén is, a művelődési házban. „A többi programot viszont el fogja mosni az eső”, hangzott el a válasz.

Mit lehet majd csinálni?

Az esemény központi eleme a kerékpározás, ehhez híven a bringás felvonulás az első program 10 óra 15 perctől, a gyülekezési pontok a Jézus-kápolna, a Márton Áron tér és a Dávid Ferenc tér. A menet fél 11-kor indul el a kápolnától, majd megy végig a Márton Áron téren, a Kisköved utcán, a Dávid Ferenc téren, a Győzelem, a Haáz Rezső, a Bethlen Gábor és a Villanytelep utcákon, végcél a városi park.

A nap további részében, 11 órától klasszikus, modern és kortárs táncbemutatókat nézhetnek meg az érdeklődők, majd meghallgathatják a Csörgő-börgő zenekart. 12:50-kor tombolát húznak, bringás kellékeket sorsolnak ki – tombolát a helyszínen lehet kapni 5 lejért, illetve az 1-8. osztályos diákok az iskolában kapnak még egy-egy sorszámot.

13 órától fellép Paulina, akit a Csíkmadarasi Népi Zenekar követ a színpadon. A 16:10-től kezdődő Simó Annamária koncert előtt, ugyancsak tombolahúzással egy bicikli talál majd gazdára.

A városi majális alatt lehet készíteni papírrepülőt, lesz rajzverseny, textilművészeti foglalkozás, arcfestés, digitális tárgyfotózás, retro fotótér, ugrálóvár, valamint elektronika, robotika és virtuális világ tematikájú foglalkozások is.

Kiemelt kép: Hodgyai-Lőrincz Eszter