Ilyen győzelemre senki nem számított

Fotó: GÁL ELŐD

Elsőként a Székelyudvarhelyi Asztelitenisz Klub mutatkozott be a város sportcsapatai közül a 2023-as évben, mégpedig hazai pályán, a városi sportcsarnokban.

A Szuperliga odavágóinak első mérkőzésén a bajnokság második helyén álló György Szilárdék a tabellán éppen mögöttük álló Mioveni együttesét fogadták, akiket idegenben már sikerült legyőzniük. Igaz, azóta vérfrissítésen ment át az Argeș megyei csapat, egy egyiptomi és egy kínai játékos csatlakozott a keretükhöz – készített fel még a meccset megelőzően György István csapatvezető egy, a végelszámolás miatt fontos és nagyon nehéznek tűnő mérkőzésre.

Ami végül sokkal könnyebbre sikerült, mint bármelyikünk gondolta, hiszen az ellenfél csupán két játékossal jelent meg, akiknek ráadásul nem voltak rendben az orvosi papírjaik, lejárt az érvényességük. Ezek hiányában asztalhoz sem állhattak a vendégek, így az udvarhelyiek játék nélkül, 3-0 arányban nyerték meg a találkozót és át is vették a vezetést a bajnokságban, igaz, a mögéjük csúszó Bukaresti Steaua egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Azonban nem hagyták asztalitenisz nélkül a népes számban begyűlt közönséget, akik így Sebastian Loso és György Szilárd, illetve Sánduly Levente és Tamás Szabolcs barátságos párharcait nézhették végig, és tét ide vagy oda, hangos tapssal jutalmazták a hazaiak szép labdameneteit.