Iktatta az EP-jelöltlistát az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerda délután iktatta a Központi Választási Irodánál (BEC) az európai parlamenti választásokon induló jelöltek listáját – írja az Agerpres. A jelöltlista első három helyén Winkler Gyula, Vincze Loránt és Szilágyi Dóra áll.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a jelöltlista benyújtása után kijelentette, közel 300 ezer támogató aláírást sikerült összegyűjteni, majd köszönetet mondott a magyarok bizalmáért. Megköszönte a munkát azoknak is, akik segítették az aláírásgyűjtést, kint voltak az utcákon és a tereken, meghallgatták a magyarok véleményét. 

Kelemen Hunor elmondta: a romániai magyarok talán a román többségnél is jobban vágytak arra, hogy az Európai Unió tagjai legyenek. Ez nem változott a csatlakozás óta: ma is úgy gondolják, hogy az Unió a közös otthonuk, a mindennapokban tapasztalják az előnyöket, de egyre inkább érzik a rossz brüsszeli döntéseket is.

„A robbanásszerű gazdasági fejlődés elmaradt, értékeink kevésbé fontosak, és továbbra is halogatják Románia teljeskörű schengeni csatlakozását” – sorolta a csalódottság okait Kelemen.

Hozzátette: 2024 a nagy változások éve lesz itthon és Európában is. Ennek kapcsán az RMDSZ elnöke kiemelte: a magyar politikai szervezetek itthon azért fogtak össze, a Kárpát-medencében azért vannak szövetségeseik, hogy olyan változások történjenek, amelyekből a magyarok nyertesen kerülnek ki.

Kiemelt kép: Az RMDSZ hivalatos Facebook-oldala.