Így tudsz tanévkezdési támogatást igényelni

Tanévkezdési támogatás igényelhető, hívja fel a figyelmet a városháza. A 133/2020-as sürgősségi kormányrendelet értelmében az óvodás, valamint az általános iskolás gyerekek tanfelszerelés-támogatásban részesülhetnek: ez egyszeri 500 lej értékű anyagi juttatás jelent.

A feltételek

változnak. Az óvódáskorúak esetében rendszeres óvodalátogatás és legtöbb 284 lejes havi nettó jövedelem családtagonként, az általános iskolás gyerekek esetében rendszeres iskolalátogatás és legtöbb 1115 lejes havi nettó jövedelem családtagonként a kikötés.

Az igényléshez szükségesek:

A polgármesteri  hivatal szociális igazgatósága telefonon (telefonszám: 0744-420918), regisztrációt követően pedig személyesen is áll az érdeklődők rendelkezésére.

Azok a személyek, akik jelenleg családi pótlékban részesülnek, szintén jogosultak erre a támogatásra. A már leadott iratcsomójukat csak a gyermekek óvodai/iskolai beiratkozását igazoló iratot kell, hogy csatolják. Más dokumentumot csak abban az esetben kell benyújtaniuk, ha az elmúlt időszakban valamilyen területen változás történt.

Hiányos iratcsomókat nem fogadnak el, a kitöltött típuskérést az igazoló aktákkal együtt a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságára kell leadni személyesen hétfőtől csütörtökig 8 és 13 óra között 2020. szeptember 10-éig. 

Amennyiben egy család a tanév során válik jogosulttá erre a támogatásra, akkor év közben is igényelheti ezt az egyszeri összeget.