Így szentelték az ételt

Koronavírus ide, vagy oda, nem maradhat el a húsvéti ételszentelés. Több udvarhelyszéki faluban is rendhagyó módon zajlott a húsvétvasárnapi hagyomány, idén lovasszekérrel járták körbe a település portáit. Így tett Nyikómalomfalván is a falu plébánosa, akit a lakosság székelyruhába öltözve várt a kapukban. A malomfalvi ételszentelésről a későbbiekben galériával jelentkezünk.

Frissítve: Az ételszentelés képeiből készült galéria megnézhető itt.

Fotó: SINKA KIRÁLY LEVENTE

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!