Így lopták a dezodort a Budvár negyediek (videó)

Fotók: Pál Edit Éva

Szerda reggel nem mertek leszállni a városi buszjárat utasai a Budvár negyed körüli megállóknál, akkora balhé volt – számolt be portálunknak az egyikük. Mint a helyszínen kiderült, a megyei rendőrség és a rohamrendőrök három járművel érkeztek ki a Budvár negyedbe, hogy több személyt bevigyenek vagy behívassanak a rendőrségre.

A rendőrségi szóvivőtől megtudtuk: három helyen házkutatást tartottak, boltokból ellopott javakat szereztek vissza egy öt személyből álló bűnözői csoporttól, amelynek tagjai közül négyen kiskorúak.

Az illetőket – egy 15 és egy 16 éves lányt, egy 13 és egy 17 éves fiút, valamint egy 22 éves férfit – azzal gyanúsítják, hogy több üzletből loptak drága kozmetikumokat, amiket nagyon olcsón és nagyon gyorsan eladtak.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő a maszkosok jelenlétét azzal indokolta, hogy szervezett bűnözésről van szó. A rendőrségnek bizonyítékai vannak arról, hogy a csoport tagjainak némelyike lakásokból is lopott, és több személyt is megfenyegettek.

A rendőrök teljes mértékben visszaszerezték a legutóbbi, múlt hétvégén eltulajdonított javakat. Az elkövetők ellen bűnvádi eljárás indult lopás vádjával.