Így kell majd benyújtani a Szülőföldön magyarul digitális igényléseit

Fontos változás történt a Szülőföldön magyarul programban: a 2023/2024-es tanévre vonatkozó pályázati év igényléseit kizárólag online lehet benyújtani, erről korábban itt írtunk.

Mit kell tudni a digitális kérelmek benyújtásáról?

Április 3. és május 3. között lehet benyújtani a kérelmeket itt. Miután megadtad az adataidat, fel kell töltened a felhívásban megjelölt dokumentumokat lefotózott vagy beszkennelt formában. Itt hozzáteszik, vigyázz, az adatok jól olvashatóak legyenek.

A kérelem benyújtásához e-mail címre van szükséged. Fontos, hogy olyan e-mail címet adj meg, amit használsz, hiszen a regisztrációtól kezdve minden információ, legyen az a pályázat státusza, vagy a hiánypótlásról szóló üzenet, az itt megadott e-mail címre fog érkezni.

Ha elakadnál, az elektronikus felületen elhelyezett oktatóvideó és chatbot segít – ez majd április 3. után lesz elérhető. Ha ez sem segít vagy nincs e-mail címed, akkor azt tanácsolják, kérj segítséget a gyermeked intézményétől.

A kérelem elektronikus benyújtását követően a rendszer automatikusan generál egy 1 oldalas adatlapot, amit ki kell nyomtass és alá kell írj. A kinyomtatott és aláírt adatlapot át kell add gyermeke intézményében az óvodapedagógusnak vagy osztályfőnöknek, aki gondoskodik az óvoda/iskolalátogatási igazolás kiállításáról és azzal együtt továbbítja adatlapodat az RMPSZ felé. Arra kérnek, az elektronikus benyújtást követő 5 munkanapon belül gondoskodj erről. Ha nincs lehetőséged nyomtatni, kérj segítséget gyermeke intézményétől.

Amennyiben több gyermeked van, akkor a támogatási igény benyújtását meg kell ismételni annyiszor, ahány jogosult gyermek van, és mindegyikük adatlapját ki kell nyomtatni, alá kell írni és át kell adni az adott gyermek óvodapedagógusának vagy osztályfőnökének, aki gondoskodik az óvoda/iskolalátogatási igazolás kiállításáról.

Az esetleges hiánypótlás szintén kizárólag elektronikusan történik. A határidőkre nagyon figyelj, mindig ellenőrizd a spam/levélszemét mappát is és a felületre való belépéshez használt e-mail címet és jelszavat jól jegyezd meg, mert minden tanévben a most létrehozott felhasználói fiókodból kell benyújtanod a kérelmét, tanácsolják még.