Így folytatódik a tanév az új évben

Bár két-három hetes szokott lenni a téli vakáció, az ötödik osztályos és náluk idősebb diákok már egy hét után, január 3-tól visszatértek az iskolába, hogy bepótolják a novemberi kényszervakációt. Nekik január 17-én, vakációs megszakítás nélkül kezdődik a második félév, és 15 héten át tart. A tavaszi vakáció kéthetes lesz, április 15., nagypéntek és május 1., vasárnap között. A novemberi kényszervakáció másik hetét az iskola másként héten kell bepótolniuk.

Az óvodásoknak és elemi osztályosoknak január 10-től folytatódik a tanév, ők áprilisban, az iskola másként program hetén pótolják be a november eleji, kéthetes kényszervakáció egyik hetét.

A tizenkettedik osztályosoknak május 27-én, pénteken van az utolsó oktatási napjuk, míg a nyolcadik osztályosoknak június 3-án, szintén pénteken. A szakiskolába járóknak egészen július elsejéig tart a tanév.

Az érettségire május 23­­–27. között lehet iratkozni, majd június 6–15. között lesznek a szóbeli, június 20–23. között az írásbeli vizsgák. A nyolcadik osztályosok képességfelmérő vizsgájára május 30– június 3. között lehet beiratkozni, a megmérettetés június 14–17. között lesz.

edupedu.ro