Így emlékezünk idén az aradi vértanúkra

Az aradi vértanúknak való tiszteletadásra hívja meg a lakosságot a város vezetése, az Székelyudvarhelyi Művelődési Ház és a Haáz Rezső Múzeum a Márton Áron térre október 6-án 6 órától.

Beszédet mond Gálfi Árpád polgármester, Berze Imre szobrászművész alkalmi installációját méltatja Miklós Zoltán múzeumigazgató, az eseményre a Dr. Palló Imre Művészet Líceum diákjai is készülnek. Előbb fuvolajátékot hallhatnak a jelenlévők: Tomaso Albinoni D-moll Adagio-ját előadja Bálint Anna (X. osztály), Kerekes Áron (IX. osztály), Kápolnási Csanád (X. osztály) és Nagy Zsófia (VI. osztály), felkészítő tanáruk Haáz Márton. A fuvolaszó után a klarinét hangja tölti majd be a teret, a közönség halhatja Georg Friedrich Händel Xerxész című operájának egy részletét, valamint Christoph Willibald Gluck Orfeusz és Euridiké című operájának szintén egy részletét. A színpadon Boros-Nagy Edvárd (X. osztály), Laczkó-Benedek Csongor (X. osztály), Bulez Brigitta (X. osztály) és Márton Klára-Renáta (XII. osztály) áll majd, felkészítő tanáruk Deák László Szabolcs.  

A szervezők arra emlékeztetik a résztvevőket, hogy a korábbi években megszokottakhoz hasonlóan egy-egy szál fehér virágot hozzanak magukkal.

A nap korábbi szakaszaiban is lesznek különböző tevékenységek a Művelődési Ház koncerttermében. Akik legyőzték a halált drámapedagógiai foglalkozás a szabadságról című programon vesznek részt a VIII. osztályosok iskolaidőben. Szintén ugyanezen a helyszínen Aj, de búsan süt az őszi nap sugára címmel lesz katonadal-tanítás I–IV. osztályosoknak. Mindkét programra szükséges az előzetes jelentkezés, amelyet a 0266-218147-es telefonszámon lehet megtenni.