Így emlékeznek Boda-Szász Krisztára

Boda-Szász Kriszta székelyudvarhelyi színésznő halálának második évfordulóján tették közzé a YouTube videómegosztón a Szitakötő tánc című dalt, amely a Tomcsa Sándor Színház színészének emlékére készült. A kétgyermekes édesanyánál nem sokkal halála előtt diagnosztizáltak gyomorrákot 2019-ben, egy ideig Németországban kezelték, mielőtt még abban az évben, augusztus 15-én, csütörtök délután 42 éves korában elhunyt.

A dal leírásában szereplő információk szerint a szöveget Boda Szabolcs, a színésznő férje szerezte, míg a zenét Cári Tibor szintén székelyudvarhelyi születésű zongorista és zeneszerző. Ő szerezte többek között a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film zenéjét is, amely locarnói világpremierje után a variety.com kritikája ki is emelte Cári zenéjét, a film tökéletes kiegészítőjének nevezve.

A Szász-Boda Kriszta emlékére írt dalban Kiss Attila, Molnos András Csaba, és Borbély B. Emília énekel, a dalt Szabó J. Attila masterelte. A dalszövegíró férj az alábbi sorokkal tette közzé a videót: „két éve… Emlékezzünk Rá ma (is), ezzel a gyönyörűséges dallal (is). Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult!”