Így állnak a tabellák

Farcád tízet vágott Alsóboldogfalvának.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Hétvégén a 26-ik, egyben az utolsó fordulót rendezték a labdarúgó 4. Liga nyugati csoportjában. Az már a pénteki játéknapon, az elhalasztott Székelyudvarhelyi Roseal-Székelykeresztúr találkozó után eldőlt, hogy a csoportban Nagygalambfalva végez az élen. A galambfalviak öt pont előnnyel szerezték meg az elsőséget. A tavalyi bajnok keresztúriaknak a második hellyel kellett beérniük, míg a harmadik pozícióban Lövéte végzett. A csoportból Székelyvarság és Betfalva esett ki az 5. Ligába.

Nagygalambfalva a keleti csoport győztesével, a Gyergyószentmiklósi VSK-val küzd meg a bajnoki címért. Az oda-visszavágó találkozók időpontja június 2. és 9.

Egyre biztosabb, hogy az 5. Liga Udvarhely körzeti csoportjából az egyik feljutó Farcád lesz. Hétvégén az alsóboldogfalviak ellen 10-0-ás győzelemmel erősítették meg első helyüket a tabellán. A további dobogós helyekért Bogárfalva, Homoródszentmárton és Zetelaka II. vannak még versenyben.

A 6. Ligában a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz újabb győzelemmel tudta le a legutóbbi fordulót. Ezúttal Alsósófalván gyűjtötték be a pontokat. A második Zeteváralja szintén nyerni tudott, míg a harmadik Székelyderzs pontokat veszített Szentléleken. A két dobogós közt négy pontra nőtt a különbség.

Íme, a bajnoki tabellák:

4. Liga, nyugati csoport

5. Liga, Udvarhely körzeti csoport

6. Liga