Igazi baleset is történt Fenyéd felől

Alig fejezték be szerda délután a Noradánál végzett szimulálást, máris élesben gyakorlatozhattak a hatóságok, nem is messze az első helyszíntől (a felvételek alapján a Petrom kúttal szemben).

Hátulról ment belé a kisteherautó a személyautóba. Fotó: ISU Harghita

A balesetben 3 személy (két felnőtt és egy gyermek) sérült meg, mindegyikük eszméleténél volt a mentéskor, nem kellett kiszabadítani őket a roncsok közül. Őket ellátták a helyszínen, később mentővel kórházba szállították – számolt be elsőként a sürgősségi esetek felügyelősége (ISU Harghita).

Az udvarhelyszéki sofőrök Facebook-bejegyzései szerint jelentős torlódás alakult ki, 16 órakor a Google Maps szerint a múzeumig, illetve Fenyéd túlsó végéig ért a pirossal jelzett álló kocsisor.

A rendőrséget délután 14 óra 15 perc körül riasztották a 112-es segélyhívó számon a helyszínre, ahol megállapították, hogy a balesetet egy 25 éves Szucsáva megyei férfi okozta, aki a kisteherautójával nem tartott megfelelő távolságot az előtte haladó személygépkocsival szemben, melyet egy 31 éves kápolnási nő vezetett. Az ütközés következtében a kápolnási nő az előtte haladó autónak csapódott, amelyet egy 30 éves szentegyházi nő vezetett.

A rendőrség tudomása szerint csak egy sérültet szállítottak kórházba, a kápolnási autóból egy 50 éves utast. A három sofőr alkoholtesztje nulla értéket mutatott, a rendőrség az ügyész koordinálásával folytatja a nyomozást.

Érdeklődésünkre az ISU kitartott amellett, hogy 3 sérült volt, annyiban javított első közleményén, hogy végül 2 személyt (anyát és kislányát) volt szükség kórházba szállítani.