Idén is segítik a hátrányos helyzetű gyerekek tanévkezdését

Több mint 300.000 hátrányos helyzetű családból származó óvodás és iskolás gyermek kap 500 lejes támogatást a tanévkezdéshez szükséges tanszerekre és ruházati cikkekre. 

A Beruházási és Európai Projektek Minisztériuma, a Hátrányos Helyzetűeket Támogató Operatív Programon (POAD) keresztül ebben a tanévben 150 millió lejes keretet biztosít erre a célra, a támogatásra jogosult gyerekek számát mintegy 300.000-re becsülik az ország 10.115 oktatási egységében, így fejenkét 500 lejre lehet majd számítani. 

Jogosultak a támogatásra: 

A kérelmeket szeptember 10-ig lehet benyújtani abban az oktatási intézményben, ahol a gyermek tanul. Csatolni kell hozzá a 2022-es júliusi jövedelemigazolásokat. Akik nem először veszik igénybe a támogatást, szintén kell kérelmet és jövedelemigazolást leadjanak, illetve a dokumentumokat ugyanaz a szülő kell aláírja, aki a program kezdetén a jelentkezési lapot benyújtotta. 

A 2021-2022-es tanévben a támogatás folyósítása elektronikusan (bankkártyán) történt, ez az idén is így lesz. Akik már részesültek a támogatásban és ebben a tanévben is jogosultak rá, ebben a hónapban kapják meg az összeget. Az új kedvezményezettek számára a kártyákat október folyamán bocsátják ki.Â