Ideje kifényesíteni a hangszereket

Elindult a jelentkezés az augusztus 13. és 15. között zajló, kilencedik alkalommal megrendezett Siculus Fesztiválra. A jelentkezés az előre meghatározott június 30-ai határidő helyett július 15-ig tart.

A versenyfelhívás szerint két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzemény demófelvételével lehet nevezni az esemény weboldalán. A dalokon kívül benevezési űrlap kitöltésére, a magyar nyelvű dalszövegekre, és egy nagy felbontású, .jpg formátumú zenekari fotóra van szükség a nevezéshez, illetve egy szándéknyilatkozat kitöltésére a versenyprogramon való részvételről.

Nézz bele, milyen volt két éve

Hangot adtak az erdélyi magyar zenének.

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el, és közülük a legjobbak vesznek részt az augusztusi második fordulón, amelyen egy Metropol dalt kell átdolgozniuk és bemutatniuk a versenyben maradt zenekaroknak, akiknek a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari produkciót kérnek és bemutatkozást. Minden zenekarnak maximum 15 perc áll a rendelkezésére – írta közleményében a szervező Hargita Megyei Forrásközpont.

Idén a Siculus Fesztivál különleges évfordulót ünnepel: 50 évvel ezelőtt, 1971-ben játszott először a fesztiválon a ma is aktív Metropol Group. Ehhez kapcsolódik a 2021-es fesztivál második fordulójának kötelező versenyszáma is. A szervezők az ezen a linken elérhető 12 dal valamelyikét javasolják a résztvevők számára, és megjegyzik, a dalokat a résztvevők saját stílusukra formálhatják, szabadon értelmezhetik.

A tehetségkutató nyertes zenekara részesül az 1000 eurós Siculus-nagydíjban, rajtuk kívül további négy díjazott 500-500 euróban, továbbá a szervezők értékes nyereményeket, stúdiófelvételeket, valamint fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségeket ígérnek.

Kiemelt fotó: A Siculus Fesztivál Facebook-oldala