Huzella Péter zenél a látássérültekért

Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes, a Kaláka együttes egykori, majd a Neil Young Sétány (NYS) formáció tagja lesz július 25-én, kedden 19 órától a Jámbor Tehén vendégje.
Énekelt versek lesznek a terítéken az est folyamán, a belépés díjmentes, viszont a szervezők értékelnék, ha a közönség a helyszínen kihelyezett urnákba helyezett összegekkel hozzájárulna az  Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány tevékenységeihez, hogy minél több fiatalnak segíthessenek a jövőben is, olvasható a Facebook-eseményben.
Az előadóművész az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány, valamint a Benedek Elek Baráti Kör által szervezett Művész Tábor keretében látogat Székelyudvarhelyre.

Kalákától a Garabonciáig

A megzenésített verseket előadó Kaláka együttes tagja volt 1975-től 1995-ig. Az együttesből 1995-ben vált ki, hogy zeneszerzői és előadóművészi elképzeléseit jobban megvalósíthassa.
1989-ben a Kaláka együttes tagjaként SZOT-díjban részesült. 1994-ben a Kaláka együttes megalakulása évfordulója alkalmából Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést, 2000-ben a Kaláka együttesben kifejtett munkássága miatt Kossuth-díjat kapott.
Szóló fellépésein Zalán Tibor költővel írt balladáit adja elő, valamint egyszemélyes interaktív színházi előadást játszik gyermekeknek Tudod-e hol van Garaboncia? címmel.
közlemény