Húszan vannak házi elkülönítésben Boldogfalva községben

Felsőboldogfalván húszan vannak otthoni elkülönítésben, többségük Németországból, Franciaországból és Ausztriából érkezett haza. Egy olyan személyről tudnak, aki egy Hargita megyei karanténban van.

Borbély István alpolgármester szerint ma további hét községbeli személy érkezik repülővel haza Franciaországból, információi szerint őket vagy Bukarestben helyezik karanténba, vagy házi elkülönítésben, itthon. A franciaországi román nagykövettel való egyeztetés után Borbély telefonos segítséget nyújt az újonnan hazatérőknek, mert egyikük sem beszéli jól a románt.

A kiemelt kép csak illusztráció!

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 20-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!