Húsz perc alatt elődöntőbe lőtte magát a Vasas

Mitri Rita 17 perc alatt lőtt mesterhármast, fotó: archívum/GÁL ELŐD

A Román Kupa negyeddöntőit rendezik május 11-én, szerdán, amelyekben a székelyudvarhelyi Vasas Femina is érdekelt, ők Konstancára utaztak, a másodosztályos Selena otthonában kellett kivívniuk az elődöntőbe jutást.

A Rezmeliță – Pásztor, Molnár, László, Tóth (Dénes 83.), Orbán, Hodor, Benő (Sinka 58.) Mitri (Szilveszter (83.), Horváth, Molodiuk kezdősorával felálló Vasas nem is húzta sokat az időt, Mitri révén már a negyedik percben megszerezték a vezetést. A korosztályos válogatott csatár mesterhármas ért el, a kilencedik és tizenhetedik percben is eredményes volt. Eközben Molodiuk is értékesített egy büntetőt, amit a tizenharmadik percben egy szabálytalannak ítélt ütközésre adott Marius Spinu játékvezető, így szűk húsz perc alatt 0-4-re vezetett a Vasas.

Az első félidőben tudott még szépíteni egyszer a hazai, konstancai csapat, de Molodiuk a hajrában, a 84. percben visszaállította a négygólos különbséget, 1-5 arányban nyert Székely János együttese.

Amiért jöttünk, a célt elértük. Gratulálok a lányoknak, az első húsz percben nagyon odatették magukat. Négy-nullnál a koncentráció már nem volt százszázalékos, kiengedtek és 70 percen keresztül lomhább mérkőzést játszottunk, tévedésekkel. Azt is kell tudni, hogy ezek a játékosok játszottak szombaton is, egyesek vasárnap is (a másodosztályban a Bákói Măgurával 1-1-re végződő találkozón – szerk.), most utaztunk 500 kilométert, ez a fáradtság is kezdett kiütni a csapaton, ami érezhető volt a második félidőben” – értékelt Székely János, akitől azt is megtudtuk, többen nincsenek százszázalékos állapotban: Benő a hátát, Mitri a bokáját fájlalja.

A kupára fognak fókuszálni,

hiszen egy mérkőzésre vannak a döntőtől, ezért Székely János szerint a bajnokságban olyan játékosok is pályára léphetnek, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, akár már a hétvégi, Borgóprundi Heniu elleni idegenbeli találkozón. A Román Kupa elődöntőinek sorsolási időpontja egyelőre nincs meg, jövőhéten számít rá a vezetőség. A Vasas mellett egyelőre a Kolozsvári Olimpiaakikkel a múlt heti bajnokin 1-1-es döntetlent ért el az udvarhelyi csapat – továbbjutása biztos, délután Bukarest–Arad, Borgóprund–Iași találkozókat rendeznek.